Dudić "zateže konce", Hasić "motivisao" Rođene!

Velež se sprema za gradski derbi

Dudić "zateže konce", Hasić "motivisao" Rođene!

Admin Čaušević

Velež u subotu igra mostarski derbi protiv Zrinjskog. Bit će to susret od velikog značaja za oba tima pa je sigurno zaočekivati dobar i uzbudljiv susret pod Bijelim brijegom.

Razlika na tabeli između dva mostarska kluba je tri boda u korist Veleža, oba tima su u samom vrhu tabele, bore se za izlazak na euroscenu pa je ulog veći nego inače.

Rođeni su danas obavili jedan od posljednjih treninga pred okršaj s Plemićima. Feđa Dudić "zateže konce" i postepeno riješava posljednje nedoumice oko početnog sastava.

U ekipu se vraća Samir Radovac, u posljednje vrijeme možda i najbolji veznjak prvenstva, kao Mehmed Ćosić koji se nameču kao starteri, dok neće biti suspendovanih Nemanje Anđušića i Harisa Ovčine.

Atmosfera među igračima Veleža je maksimalno opuštena, u derbi ulaze bolje plasirani na tabeli i to je sigurno, koliko-toliko, relaksirajući faktor i pritisak prebacuje na popularne Plemiće.

Na današnjem treningu je bio prisutan i predsjednik Šemsudin Hasić što je možda i najbolji pokazatelj koliko ozbiljno u Veležu shvataju predstojeći gradski derbi.

Hasić je je održao motivacioni govor fudbalerima koji će, kako nezvanično saznajemo, biti odlično nagrađeni u slučaju pozitivnog rezultata protiv Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također je igračima poručio da se trebaju igrati i ponašati u skladu s Veležovim renomeom što posljednjih mjeseci pokazuju na pravi način obzirom da su u nizu od 15 utakmica bez poraza.

Subotnja utakmica pod Bijelim brijegom će početi u 19:05, a pravdu će dijeliti Elvis Mujić iz Banovića. U dva dosadašnja duela ove sezone oba tima su upisali po jedan trijumf. Velež s 2:0, a Zrinjski s 3:1.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Rođeni!Dobijte ZRINJSKOG,kupićemo protiv ŽELJE 20 000 karata.M.U.S.V.D.G
20 3
MostarskiRodeni81
Udri, ubi, gazi ih ! AGRESIVNO ROĐENI !
15 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi