Napustio Borac, pa ubrzo potpisao za drugog premijerligaša

Predragović promijenio tim

Napustio Borac, pa ubrzo potpisao za drugog premijerligaša

Edmir Škorić

Fedor Predragović je proteklih 18 mjeseci nosio dres Borca, a u drugom dijelu sezone bit će rival Banjalučanima.

Predragović je vezni fudbaler koji je u dva mandata nosio dres Borca. 28-godišnjak je napustio lidera Premijer lige ove zime, a karijeru nastavlja u petoplasiranoj ekipi Sloge Meridian iz Doboja.

"Prije svega, želim da se zahvalim upravi kluba i šefu na povjerenju. Veliko mi je zadovoljstvo što dolazim ovdje. Po svemu što sam vidio u protekla dva dana, ovo je jedan odlično organizovan klub, što se vidi i po rezultatima iz prve polusezone. Mislim da neće biti problema oko adaptacije jer sam već sarađivao sa šefom prije osam-devet godina, a većinu momaka iz ekipe poznajem. Nadam se da ću opravdati povjerenje kako šefa, tako i ljudi u klubu", istakao je Predragović prilikom predstavljanja.

Kako je rekao trener Sloge Meridian Vlado Jagodić, potpisao je ugovor do kraja sezone plus jedna godina.

"Sigurno da je to provjeren igrač o kojem ja mogu reći sve najbolje. Time smo zatvorili ovaj naš prelazni rok, a današnjim danom smo završili prvu fazu priprema i mogu reći da sam izuzetno zadovoljan kako su momci visoko profesionalno odradili. ne treba zaboraviti da smo u ovoj sedmici 11 treninga odradili za šest dana, to je zaista bio veliki napor.

Oglasi

Vrijeme nas je prilično poslužilo, bilo je je nepogodnosti za ova dva dana kad je padao snijeg i normalno iz tog razloga smo malo manje odradili neke tehničko-taktičke stvari koje su bitne za rad sa loptom na terenu. Ipak, cijelo vrijeme ovo imali loptu u posjedu, tako da sam izuzetno zadovoljan načinom kako smo odradili dosadšnji i ponašanjem igrača. To me raduje i spremno idemo u drugu fazu priprema", rekao je trener Dobojlija Vlado Jagodić na konferenciji za novinare.

Sloga će drugi dio priprema odraditi u Antaliji. Planirano je da tamo odrade 17 treninga i odigraju četiri kontrolne utakmice.

"Preduslov svega je da su igrači odradili prvu fazu, isto tako svaki trener želi da mu ekipa ide kompletna onako kako je zamislio, a mi na pripreme idemo sa 28 igrača, od čega su četiri golmana. Pomalo mi je žao ovih nekih mlađih igrača koji su priključeni, ali naravno za svenema mjesta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ja sam izuzetno zadovoljan kako su se ponašali, radili na ovim treninzima, a već 8. februara kad mi nastavljamo naš rad, kad se vratimo iz Antalije, ponovo će se priključiti prvom timu. Do tada će se nastaviti trenirati sa juniorima. Svi su zdravi, što mi je najbitnije, jer ovo je bio izazovan period, velike temperaturne promjene, snijeg, pa sunce, pa kiša, međutim stožički su izdržali i mislim da ćemo to samo unaprijediti u Antaliji", podvukao je Jagodić.

Na spisku putnika za pripreme u Antaliju našli su se: Elvir Trako, Ilja Gučmazov, Nemanja Šćekić, Ajdin Žilić, Boris Varga, Vasilije Perković, Siniša Dujaković, Miloš Nikolić, Milan Milanović, Minja Tatić, Bojan Batar, Đorđe Milojević, Srđan Grabež, Josip Kvesić, Franko Dadić, Sadin Handžić, Dejan Popara, Ajdin Redžić, Albin Omić, Amar Tahrić, Nikola Dujaković, Zoran Karać, Luka Božičković, Fedor Predragović, Srđan Mrzić, Dejan Vidić, Adnan Berbić i Adrian Kurtinović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi