Kodro nastavio da muči protivničke odbrane u Mađarskoj

Dva nova gola za Fehervar

Kodro nastavio da muči protivničke odbrane u Mađarskoj

Haris Zilić

Mađarsko prvenstvo je stiglo do 11. kola, a danas je bitan trijumf ostvarila ekipa MOL Fehervara koja je odigrala jedan od najboljih mečeva u sezoni.

Fehervar je a svom terenu deklasirao DVTK rezultatom 4.0 i stigao do sedme pozocije na tabeli sa 14 osvojenih bodova i tako se odvojio od timova koji su blizu opasne zone.

Junak Fehervara bio je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Kodro.

Kodro je postigao dva gola u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena i u 83. minuti.

Golove za domaćine dali su još Christensen u 41. minuti i Kastrati u 82. minuti utakmice.

Posao Fehervaru olakšala je i činjenica da su gosti meč završili sa devet fudbalera.

Oglasi

Prvo je Farkas u 69. minuti dobio drugi žuti karton, a u 86. minuti drugi žuti karotn dobio je i Satmari, to je značilo naravno i crvnei karton, odnosno isključenje u oba slučaja.

Što se tiče Kodre on je sa današnja dva gola došao do brojke od šest golova u sezoni i drugi je strijelac lige iza napadača Ferencvarosa Varge koji je postigao osam pogodaka.

U narednom kolu ekipa Fehervara dočekuje Ujpest koji je trenutno trećeplasirani na tabeli sa 20 osvojenih bodova.

OTP Bank liga, 11. kolo:

MOL Fehervar - DVTK 4:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi