Kodro komentarisao pozivanje sina Kenana u reprezentaciju: "Volim ga najviše na svijetu, ali..."

Objavio spisak bh. reprezentacije

Kodro komentarisao pozivanje sina Kenana u reprezentaciju: "Volim ga najviše na svijetu, ali..."

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Meho Kodro saopštio je danas spisak igrača Bosne i Hercegovine za mečeve protiv Lihtenštajna i Islanda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvu, a tu se našao i njegov sin Kenan o čemu je naš novi selektor pričao na današnjoj press konferenciji.

Bh. reprezentacija svoj put u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nastavlja idućeg mjeseca kada nas očekuju dueli protiv Lihtenštajna i Islanda, a na klupi naše selekcije debitovat će i novi selektor Meho Kodro.

Kodro je danas u prostorijama Nogometnog saveza BiH održao press konferenciju na kojoj je saopštio spisak igrača za ove dvije utakmice, a zatim komentarisao i otkrio očekivanja pred iduće izazove.

Također, među pozvanim igračima našao se i njegov sin Kenan koji je bio na spisku i kod prethodnih selektora, a Kodro je otkrio da niko na spisku nije nezasluženo, pa ni njegov sin.

Kodro je poručio da nema veze što je Kenan njegov sin i da će on igrati onoliko koliko zasluži na treninzima i igrama u svom klubu.

Oglasi

"Nemam šta da dodatno kažem na tu temu što nisam već rekao. Kenan je moj sin, neko od vas vjerovatno ima djecu, i ja njega volim najviše na svijetu. Kenan će igrati onoliko koliko zasluži. Ukoliko ne bude zaslužio, a vi ćete to protumačiti na svoj način i ja tu ne mogu ništa, jednostavno dalo se da igra i da bude stalno pozivan. Desilo se da sam ja tu sada, tu smo i sarađivat ćemo. Moja poruka vama je da će Kenan igrati koliko bude zaslužio", rekao je Kodro i nastavio.

"Možete mi reći da je to subjektivna stvar, pa naravno sve je subjektivno, ali šta da vam kaže. Kenan u Mađarskoj igra dobro, daje golove i kapiten je u toj ekipi. Šta bih ja trebao sada zadovoljim nekoga i ne pozovem ga, zbog čega? Evo dajte mi vi jedan razlog zašto da ga na pozovem?".

"Mislim pokušavam da budem realan. S Kenanom sam sarađivao prije nekoliko godina u Sociedadu i stalno se postavljalo isto pitanje, ali ja nemam šta drugo da kažem. I još jednom, stvarno mislim da je Kenan bio u mojoj sjeni dugo vremena u svom životu i mislim da je moje ime puno više odmoglo nego što mu je pomoglo u životu. Ali šta ću, moram s tim da živim. Imate pravo da pitate to, ali emotivna stvar je to za mene imajući u vidu o čemu se radi".

U prošlosti je bilo negodovanja i problema zbog sličnih stvari koje su se dešavale u reprezentaciji ili bh. klubovima, a Kodro je toga svjestan.

"Svjestan sam ja toga da je to bio problem i prije u nekim slučajevima. Svjestan sam težine i poziva i da ga ne pozovem. Ali, eto sanjam jednoga dana da igramo, u mojim ludim snovima, da Kenan jednog dana uđe da gol i riješi utakmicu. To bi za mene bio delirijum, ali to su moji snovi koji nemaju veze s realnošću", zaključio je Kodro na tu temu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, prvi meč naš tim igrat će 8. septembra na Bilinom polju protiv Lihtenštajna, dok tri dana kasnije gostujemo Islandu.

Također, okupljanje je zakazano za 4. septembar na Ilidži gdje će naš tim trenirati tri dana, a potom će put Zenice i odraditi službeni trening na Bilinom polju pred utakmicu protiv Lihtenštajna.

Top Komentari

user1600442593
**** TI ON MAMU TJ SVOJU NENU, SVE DOK BUDE SE TAKO POZIVALO U REPREZENTACIJU PREKO VEZE NEĆE OD NAS NIŠTA BITI
2 6
Drakula
Ebem ti porodicu kodro i tebi i pjanicu i šehicu. KARAJ BOSNU
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti