Fehervar deklasirao lidera, Kodro briljirao

Prvenstvo Mađarske

Fehervar deklasirao lidera, Kodro briljirao

Haris Zilić

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Kodro nastavlja sa sjajnim izdanjima ove sezone u mađarskoj OTP Bank ligi u dresu MOL Fehervar.

U meču 17. kola koji je odigran danas, Fehervar je sa ubjedljivih 3:0 savladao lidera Paks koji je danas bio neprepoznatljiv.

Domaći su već u prvoj minuti pvoeli sa 1:0 pogotkom Kantone i jasno je bilo da se gosti neće lijepo provesti.

U 19. minuti Kantona nakon gola upisuje asistenciju, a za 2:0 pogađa naš Kenan Kodro, a to je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku još nekoliko dobrih prilika pred golom gostiju koji mogu biti sretni što trijumf domaćina nije bio ubjedljiviji.

Kodro sjajnu igru kruniše svojim drugim golom u 68. minuti za 3:0, asistent je bio Bese, a to je na kraju bio i konačan rezultat utakmice.

Oglasi

Sa nova dva gola Kenan Kodro je najbolji strijelac mađarskog prvenstva sa 11 postignutih pogodaka.

Fehervar je nakon današnje utakmice i trijumfa skočio na treću poziciju sa 30 osvojenih bodova i uključio se u borbu za vrh tabele.

Paks je ostao lider sa 34 boda, dok je drugoplasirani Ferencvaros sa 30 bodova i utakmicom manje, tako da nas na proljeće očekuje dosta borbe u Mađarskoj.

Mađarska OTP Bank liga, 17. kolo:

MOL Fehervar - Paks 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi