Fehevaru nije pomogao ni sjajan Hodžićev gol, Beširović i Jurina u finalu

Mađarski kup, polufinale:

Fehevaru nije pomogao ni sjajan Hodžićev gol, Beširović i Jurina u finalu

Gol Armina Hodžića nije pomogao MOL Fehevaru da se plasira u finale Kupa Mađarske.

MOL Fehevar je pred praznim tribinama pokušao da pobijedi Mezokovesd i plasira se u završnu borbu za trofej, međutim gostujući tim na kraju je s rezultatom 2:2 prošao dalje. I to zahvaljujući golu više u gostima.

Već nakon osam minuta igre Mezokovesd je poveo golom koji je postigao Zivzivadze, a u desetoj minuti nastavka gosti su uspjeli da povise na 2:0 preko Pekara.

Domaći se u 63. minuti vraćaju u život. Naš Armin Hodžić, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu, rezantno je šutirao i pogodio za 2:1, a do kraja utakmice MOL Vidi je stigao i do drugog pogotka. Ovoga puta strijelac je bio Stopira.

Pri rezultatu 2:2 je ujedno i završen meč, a zbog gola više u gostima, u finale je prošao Mezokovesd čiji dres nose inače bh. internacionalci Marina Jurina i Dino Beširović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi