Fejzagić u trenažnom procesu, čeka se dolazak Varupe

Novosti iz OKK Čelik

Fejzagić u trenažnom procesu, čeka se dolazak Varupe

D. Kurbegović

OKK Čelik iz Zenice prvi dio sezone u A1 ligi za košarkaše BiH završio je na petoj poziciji s omjerom od šest pobjeda i četiri poraza.

Najmlađa i najjeftinija ekipa u historiji kluba, predvođena mladim trenerom Armelom Mujakovićem svojim igrama oduševila je mnogo ljubitelje košarke kako u Zenici, tako i šire.

Zeničani u drugom dijelu sezone imaju realne šanse da budu među četiri ekipe, te da izbore play off za razigravanje ulaska u Premijer ligu. Ipak cilj kluba u ovoj sezoni nije plasman u viši rang, nego afirmacija mladih i talentiranih košarkaša, koji bi za par sezona mogli biti veliko osvježenje na košarkaškoj sceni u našoj zemlji.

Trener Čelika prije pauze od mjesec dana najavio je da su klubu potrebna pojačanja, naravno ako za to bude finansija, volio bi da u ekipi ima još jednog playmakera, te centra, kako bi u drugom dijelu sezone imao širi roster.

U trenažnom procesu s klubom je Benjamin Fejzagić dijete ovog kluba, koji se ponovo aktivirao, on igra na poziciji playmakera te je blizu dogovora da u drugom dijelu sezone nosi dres kluba iz Zenice. 

Druga želja trenera je dolazak centra, a vode se pregovori s Namikom Varupom, košarkašem Travnika, inače bivšim igračem Čelika, koji s dosta uspjeha ove sezone igra za Travnik. Ako bi se dogovorili s njim, kompletirala bi se ekipa za nastavak sezone.

Prvu utakmicu nakon stanke, Zeničani igraju u gostima protiv Vogošće 21. januara u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi