Fejzić: Digli smo se iznad svega, ovo će biti prekretnica

Golman Metalleghea za SportSport.ba

Fejzić: Digli smo se iznad svega, ovo će biti prekretnica

Samir Mlaćo

Tek u 14. kolu BH Telecom Premijer lige nogometaši Metalleghea upisali su svoju prvu domaću pobjedu u sezoni. 

Kraljevi iz Jajca su na Piroti savladali Mladost iz Doboja kod Kaknja sa 2:0,  te sada imaju 12 bodova i nalaze se na desetom mjestu.

Svih 90 minuta na golu Metalleghea proveo je Nevres Fejzić, koji je uspješno obavio svoj posao i sačuvao mrežu netaknutom.

"Vrlo teška utakmica i za nas i za protivnika, jer su oni u krizi kao i mi, a mi smo tražili slamku spasa. Uvijek postoji nada za sve i mislim da smo dali nekih 140 posto,  jer nam je nedostajalo sedam standardnih igrača. Zadovoljni smo ovom pobjedom i ovo će, nadam se, biti prekretnica i dodatni vjetar u leđa te da ćemo ostvariti naš cilj, a to je opstanak u ligi", kazao je Fejzić za SportSport.ba.

Nakon poraza u Krupi (1:0) u posljednjim minutama igrači Metalleghe ponajviše su uoči Mladosti radili na psihičkom planu, jer su skoro pa u suzama na očima napustili stadiona tima iz okolice Banja Luke.

"Naravno da je bilo teško jer nas 20 igrača sa trenerima smo ostavljen sami, ne znam kako da vam to objasnim. Sada je neka situacija u Jajcu gdje ljudi nisu ni svjesni da imaju jednog premijerligaša, ali eto izdigli smo se iznad svega, a to je nešto što nas krasi. Nermin Bašić je izuzetan trener, jak motivator i radi njega i radi nas smo se digli", dodaje naš sagovornik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I u narednom kolu Metalleghe će biti domaćin, ovaj put u kantonalnom derbiju na Pirotu dolazi NK Vitez.

"Mi svaku utakmicu idemo na pobjedu, igrali smo dobro od prvog kola,  ali rezultat nas nisu poslužili. Protiv Viteza želimo nastaviti ovu seriju  te se nadam pobjedi", dodao je Nevres Fejzić, golman Metalleghea za naš portal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi