Fejzić: Kome ne bi bilo drago? Ovaj poziv sam sanjao

"Grčke se ne treba pretjerano bojati"

Fejzić: Kome ne bi bilo drago? Ovaj poziv sam sanjao

Selektor Safet Sušić je danas objavio spisak igrača na koje računa za kvalifikacionu utakmicu sa Grčkom, a na ovom spisku se našlo i jedno novo ime. 

Čuvar mreže Aalena, Jasmin Fejzić je dobio svoj prvi poziv u nacionalni tim, a ovim povodom smo ga i kontaktirali. 26-godišnji čuvar mreže je prema svemu sudeći bio presretan zbog Papetovog poziva.

 

"Naravno da mi je drago. Kome ne bi bilo drago. O tome sam sanjao. Imao sam trening budući da imamo važnu utakmicu uskoro, javljeno mi je porukom i zaista sam se iznenadio", rekao je Fejzić na početku našeg razgovora te je potom dao komentar na svoje 'konkurente' u reprezentaciji - Begovića i Avdukića.

 

"Begovića dobro poznajem jer imam priliku da ga gledam i zaista mislim da je sjajan golman. Avdukića baš i ne poznajem jer ga nisam imao priliku gledati. Što se mene tiče, moje je da dajem sve od sebe i vidjet ćemo šta će budućnost donijeti".

 

Sjajni čuvar mreže je pratio dosadašnji tok kvalifikacija te nam je dao svoje viđenje grupe te našeg narednog protivnika i najvećeg konkurenta, Grčke.

 

"Do sada stojimo dobro i igramo odlično. Utakmicu sa Grčkom igramo kod kuće i mislim da nam je to bonus. Grke ne poznajem baš najbolje. Znam da su bili prvaci Evrope, ali mislim da nisu ekipa koje se  treba pretjerano bojati".

 

Fejzić je svoju karijeru počeo u Njemačkoj igravši za juniore Stuttgart Kickersa, a tokom svoje karijere je nastupao za prvi i drugi tim Greuther Furtha i Eintracht Braunschwieg. Ipak, skrasio se u Aalenu u kom je sretan zbog sportskih, ali i porodičnih razloga.

 

"Tražio sam klub u kom ću braniti i odabrao sam Aalen. Sretan sam tu, a i moja porodica je blizu - u Stuttgartu", rekao je Fejzić.

 

Za kraj, novi reprezentativac naše zemlje je kratko prokomentarisao ono što ga čini posebno zanimljivim kao golmanom - izvođenje kaznenih udaraca.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

"To je neki moj talent. Kao dijete sam uvijek igrao prema naprijed. Nisam volio stajati na golu", zaključio je Fejzić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.