Fejzić: Plasirat ćemo se na Evropsko prvenstvo

Golman Zmajeva

Fejzić: Plasirat ćemo se na Evropsko prvenstvo

Jasmin Fejzić bio je sudionik Mundijala u Brazilu. Golman njemačkog Aalena prva je zamjena za Asmira Begovića. 

Zadovoljan je dosadašnjim uspjesima, a za Goal.com govorio je o daljim planovima i ambicijama.

„Bio sam znatiželjan, svi smo željeli vidjeti Brazil. Osim toga san svakog igrača je nastuop na Svjetskom prvenstvu. Fudbal Bosnu i Hercegovinu drži u životu. Mi smo nogometna nacija, a doživljaji nakon plasmana na Mundijal i povratka iz Litvanije su bili nevjerovatni,“ kazao je Fejzić, dodavši:

„Dosta igrača u našoj reprezentaciji igra u Njemačkoj. Svi naši igrači koji nastupaju u Njemačkoj igraju zapažene uloge u svojim klubovima. Bundesliga je jedna od najjačih liga svijeta, a njemačku disciplinu na neki način posjeduje i naša reprezentacija.“

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na Mundijalu cilj nije ispunjen, BiH je ispala u grupi, ali to su rijetki shvatili tragično. U narednim kvalifikacijama cilj je izboriti nastup na Evropskom prvenstvu.

„Pripremali smo se dobro, naprono smo radili, ali nismo uspjeli proći grupu. Safet Sušić je produžio ugovor, a ja se nadam da će se ova selekcija plasirati na Evropsko prvensto u Francuskoj. Grupa je teška, ali ćemo uspjeti,“ zaključio je Fejzić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti