Fejzić se razišao s Eintrachtom, potpisao za novi klub

Bivši reprezentativac BiH

Fejzić se razišao s Eintrachtom, potpisao za novi klub · Zvanično

Bosanskohercegovački golman Jasmin Fejzić (32) i u narednoj sezoni će nastupati u 2. Bundesligi.

Nakon što je Eintracht Braunschwieg izgubio drugoligaški status, bivši reprezentativac BiH je odlučio promijeniti sredinu, a klub za koji će nastupati u narednoj sezoni je Magdeburg.

Fejzić je s Magdeburgom potpisao ugovor do 2020. godine, a ovo mu je ujedno peti klub u dosadašnjoj karijeri, budući da je prethodno branio boje Eintrachta, Aalena, Greuther Furtha i Stuttgarter Kickersa.

Magdeburg je, za one koji ne znaju, zaboravljeni velikan u Njemačkoj. U vrijeme DDR-a je bio višestruki prvak države, te osvajač Kupa pobjednika kupova, no nestankom te zemlje i ujedinjenjem Njemačke potonuli su duboko u hijerarhiji.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

U Magdeburg bi uskoro mogao stići još jedan bh. fudbaler, tačnije Ognjen Gnjatić koji je, prema pisanju njemačkih medija, u pregovorima s ovim drugoligašem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi