Navijači ga nisu štedili: Poznati fudbaler dobio "vaspitno-popravnu" u žestokoj makljaži

Drama se odvijala na aerodromu

Navijači ga nisu štedili: Poznati fudbaler dobio "vaspitno-popravnu" u žestokoj makljaži

A. Čaušević

Ponekad izgubiti neki meč zna skupo koštati igrače pogotovo kada igraju za klub s vatrenim navijačima. 

Pomalo šokantne scene stižu nam iz Brazila sa Felipeom Melom u glavnoj ulozi nakon što je iskusni veznjak napadnut na aerodromu.

Melo trenutno nastupa za Fluminense koji se nije uspio plasirati u grupnu fazu Copa Libertadoresa poslije ispadanja od Olimpije Asunsion.

Pobjednika su odlučili penali, a među igračima koji su promašili kazneni udarac za Fluminense bio je i Felipe Melo što mu navijači nisu oprostili.

Grupa navijača je iskusnog veznjaka dočekala na aerodromu gdje se odvijala prava drama, a sluteći po snimcima Melo je dobio "vaspitno-popravnu" lekciju.

Ubrzo je situacija izmakla kontroli, bijesni navijači su ušli i u obračun sa zaštitarima te je tuča između dvije strane trajala nekoliko minuta.

Među napadnutim bio je i predsjednik Fluminesea Mario Bittencourt čiji su ga zaštitari pokušali spasiti, ali navijači su ostali istrajni u svome.

Melo je igrao za niz zvučnih imena iz Evrope. Juventus ga je 2009. godine Fiorentini platio tada velikih 25 miliona eura i bio je to veliki promašaj Stare dame.

Na Starom kontinentu još je igrao za Inter i Galatasaray, u Brazil se vratio prije pet godina. Prvo je nastupao za Palmeiras s kojim je osvojio dva Copa Libertadoresa. Nedavno je prešao u Fluminense i njegova avantura nije mogla početi gore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi