Novo brazilsko čudo stiže među Građane: Kayky potpisao za Manchester City!
Foto - Fluminense

Klub iz Manchestera potvrdio transfer

Novo brazilsko čudo stiže među Građane: Kayky potpisao za Manchester City! · Zvanično

M. Šljivak

Manchester City potvrdio je danas kako je postignut sporazum sa brazilskim Fluminenseom oko transfera 17-godišnjeg krilnog napadača Kaykyja.

Građani su objavili kako je transfer dogovoren i jedan od najvećih talenata brazilskog fudbala će narednih pet godina biti ugovorom vezan za City.

"Sretni smo što možemo potvrditi da smo postigli dogovor sa Fluminenseom oko transfera Kaykyja", saopšteno je iz redova engleskog tima.

Kayky neće odmah put Ostrva. City je odlučio da ga ostavi na posudbi u Fluminenseu do kraja sezone i u brazilskoj Seriji A će skupljati potrebno iskustvo.

Mladi ofanzivac je nova velika nada brazilskog fudbala. Mnogi ga smatraju novim Neymarom, a profesionalni fudbal igra samo dva mjeseca.

Oglasi

Ipak, već je stigao da pokupi veliku pažnju. Postigao je dva gola u osam nastupa, a jedan od njih je zadivio sve jer je protivničku odbranu pobacao u kaznenom prostoru.

Svoj prvi nastup upisao je u početkom marta ove godine. Ušao je u prvom poluvremenu umjesto Miguela Silveire u porazu Flumnensea protiv Resendea od 1:2. Brzo se talentovani krilni napadač uhodao sa ostatkom ekipe. Mjesec dana nakon debija stigao je prvi seniorski pogodak, a zabio ga je 6. aprila u trijumfu protiv Macaea od 4:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba svakako istaći da je ovaj mladi fudbaler ljevak i igra na desnoj krilnoj poziciji. Golove slavi tako što rukama simbolizira brkove, a ovakva proslava je u čast njegovog oca.

Brazilski mediji tvrde da je za njegov transfer City izdvojio 10 miliona eura uz brojne bonuse i 20 procenata od narednog transfera.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi