Žestokog momka policija našla u svlačionici nakon utakmice - Morao je objasniti šta je radio na meču
Kontroverzni brazilski fudbaler jednostavno ne može bez žestokih reakcija

Felipe Melo izazvao brojne probleme

Žestokog momka policija našla u svlačionici nakon utakmice - Morao je objasniti šta je radio na meču

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Felipe Melo (39) uvijek je bio kontroverzan i često smo na terenu svjedočili o kakvom se živcu radi. On je znao napraviti razne gluposti, a protekle noći je policija dolazila do njega u svlačionici nakon što utakmice River Plate i Fluminensea.

Felipe Melo morao je davati izjavu policiji nakon sinoćnje utakmice između njegovog Fluminensea i River Platea odigrane u Buenos Airesu.

Ratoborni Brazilac ponovo je bio u centru pažnje. Bio je izuzetno nervozan, pokušavao je izazvati incidente i u jednom trenutku je došao u sukob s publikom.

Palo je dosta teških riječi i gestikulacija s obje strane, a 39-godišnji fudbaler svakako nije očekivao da će ga nakon utakmice policija dočekati u svlačionici. Prijavljen je za izazivanje nasilja.

"Nakon utakmice policija se zaputila prema svlačionici Fluminensea kako bi Felipeu Melu izdali prekršajni nalog za izazivanje nasilja. On je izazivao publiku tokom utakmice i po završetku je određenim gestikulacijama provocirao navijače", pišu argentinski mediji.

Oglasi

Melo je tako Buenos Aires napustio s policijskom prijavom, ali ništa to novo nije u karijeri za kontroverznog Brazilca koji je često pravio razne gluposti na terenima, gdje god da je igrao.

A karijera mu je bila dovoljno bogata da je imao priliku raditi razne gluposti. Počeo ju je u Flamengu, nastavio u Cruzeiru i Gremiju, da bi od 2005. godine krenuo u evropsku avanturu.

Njegov prvi klub na Starom kontinentu bila je Mallorca, igrao je zatim za Racing, Almeriju, Fiorentinu, Juventus, Galatasaray i Inter.

Povratak u Brazil desio se 2017. godine. Četiri godine nastupao je za Palmeiras, a od prošle je član Fluminensea.

Poznat je kao izuzetno žestok i ratoboran momak. Žuti karton je za njega nešto osnovno u fudbalskoj igri, a u karijeri je zaradio i 20 crvenih kartona.

Igrao je jedan period i za reprezentaciju Brazila u čijim redovima je odradio 22 utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi