Tragedija na meču River Platea: Navijač poginuo nakon stravičnog pada s tribine
Tragedija na čuvenom Monumental stadionu u Buenos Airesu i pogibija navijača Rivera

Užasne vijesti

Tragedija na meču River Platea: Navijač poginuo nakon stravičnog pada s tribine

M. Šljivak

Istinska tragedija dogodila se večeras na čuvenom Monumental stadionu tokom utakmice River Plate - Defensea y Justicia. Navijač domaćeg tima pao je s velike visine i na mjestu je ostao mrtav.

Meč argentinskog prvenstva između River Platea i Defense y Justicije prekinut je nakon tragedije i pogibije navijača domaćeg tima.

Nesretni navijač koji se nalazio na samom vrhu tribine, odnosno posljednjem redu tribina, pao je s velike visine i ostao je na mjestu mrtav.

Organizatori meča ubrzo su saznali da se desila tragedija. Odlučili su da se meč prekine, pa je sudija Fernando Rapallini povukao ekipe u svlačionicu.

"Pitao sam šta se desilo i organizatori su mi rekli da je navijač pao s tribine. Zatim su me zamolili da prekinem utakmicu i to sam učinio", rekao je nakon utakmice sudija Rapallini.

Oglasi

Gledaocima je ubrzo saopšteno kako meč neće biti nastavljen. Stadion se u samo pola sata potpuno ispraznio.

Policija i tužitelj su već na terenu. Oni će u naredna 24 sata zatvoriti stadion Monumental kako bi se napravila kompletna istraga oko pogibije navijača.

Detalji ove tragedije vjerovatno će veoma brzo biti poznati kao i identitet stradalog navijača.

Utakmica bi se trebala nastaviti za dva dana, a pri prekidu je rezultat bio 0:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi