Zabio gol u najvećem derbiju na svijetu, pa ga sam proslavio jer su se svi ostali tukli na terenu

Nevjerovatne scene na meču Rivera i Boce

Zabio gol u najvećem derbiju na svijetu, pa ga sam proslavio jer su se svi ostali tukli na terenu

Endin Čaušević

Najveći svjetski derbi između River Platea i Boce Juniors odigran je sinoć u okviru 15. kola argentinske Lige Profesional, a na kraju su domaći golom u sudijskoj nadoknadi slavili sa 1:0. Junak je bio Miguel Borja koji je zabio jedini pogodak, ali ga je i sam proslavio jer je su se svi ostali tukli na terenu u nevjerovatnom haosu koji je nastao.

Utakmice između ljutih rivala Rivera i Boce uvijek nam donesu mnogo uzbuđenja, ali i varnica i čarki na terenu, a tako je bio i u sinoćnjem okršaju klubova iz Buenos Airesa.

Najveći svjetski derbi igrao se na prepunom Monumentalu koji je na kraju slavio veliku pobjedu svog kluba protiv najvećeg rivala. River je uspio da dođe do pobjede u sudijskoj nadoknadi, no nakon gola za 1:0 nastao je totalni haos na terenu i nezapamćena tuča.

Iako se činilo da u ovom meču neće biti golova na kraju je River uspio u sudijskoj nadoknadi da dođe do penala koji je prelomio ovaj derbi.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Miguel Borja koji je u 93. minuti uspio da pogodi za 1:0 i ludnicu na tribinama Monumentala.

Borja je krenuo da slavi gol sa saigračima, ali uskoro je ostao sam jer su svi ostali otišli da se obračunaju s igračima Boce. Nije jasno kako je tuča počela nakon gola za 1:0, no nakon toga nastao je totalni haos.

Oglasi

Došlo je do opšte tuče igrača Rivera i Boce, a cijeli haos trajao je čak deset minuta. Sudija je jedva uspio da smiri strasti, a potom je krenuo da dijeli crvene kartone.

Sudija je na kraju pokazao čak sedam direktnih crvenih kartona. Na snimku se vidjelo da je tuča bila zaista žestoka, te se vidjelo kako su pojedini igrači dva tima razmijenili udarce, a onda je sudija stupio na scenu.

U ekipi Boce su "pocrvenila" čak četvorica igrača, a to su Merentiel, Valentini, Fernandez i Almiron. Što se tiče Rivera tri igrača su zaradila isključenje. Crvene su dobili Palavecino, Gomez i Centurion.

River je nakon ove pobjede učvrstio lidersku poziciju sa 37 bodova, te ima devet bodova i utakmicu više od drugoplasiranog San Lorenza. Boca je s druge strane tek na 13. mjestu sa 18 bodova.

Top Komentari

user1678173236
Pa veci derbi zeljo-sarajevo, niko ziv ne gleda ovo osim oni u argentini
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi