Felix Magath pronašao novi trenerski posao

Deseti klub u karijeri

Felix Magath pronašao novi trenerski posao

Proslavljeni njemački trener Felix Magath nakon male pauze pronašao je novi trenerski angažman. 

Naime, Magath je putem svoje zvanične Facebook stranice saopštio da će u budućnosti voditi kineski klub po imenu Shandong Luneng Taishan, koji se trenutno u tamošnjem prvenstvu nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli.

"Kao trener ću nastaviti raditi u Kini i moj novi klub se zove Shandong Luneng Taishan. Radujem se novom poslu", stoji, između ostalog, u objavi Magatha. 

Magath će imati zadatak da svojim trenerskim znanjem i iskustvom izvuče ekipu iz krize i ujedno izbori opstanak u društvu najboljih, a inače posao u Shandong Luneng Taishanu mu je ujedno deseti u dosadašnjoj karijeri.

Prethodno je Magath vodio Nurnberg, HSV, Werder, Eintracht, Stuttgart, Bayern, Wolfsburg, Schalke i Fulham. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi