Istanbulski derbi nikada nije izdao: Četiri gola, varnice na tribinama i podjela bodova

Meč završio rezultatom 2:2

Istanbulski derbi nikada nije izdao: Četiri gola, varnice na tribinama i podjela bodova

Endin Čaušević

Fenerbahče i Bešiktaš večeras su odigrali gradski derbi koji je na kraju završen rezultatom 2:2.

Ljubitelji fudbala mogli su da uživaju u novom istanbulskom derbiju koji nam je ponudio sve ono što smo navikli da gledamo u okršajima ovakvih rivala.

Fener je večeras u dva navrata imao prednost protiv Bešiktaša, ali na kraju gosti su uspjeli svaki put da se vrate i na kraju osvoje jedan bod kojim sigurno mogu biti zadovoljni.

Meč je počeo itekako borbeno od samog početka, a nisu izostale ni varnice na terenu što se moglo i očekivati u okršaju Fenera i Bešiktaša.

Domaći su nešto bolje otvorili meč i u 14. minuti su došli do prednosti. Sudija je svirao penal nakon što je lopta pogodila u ruku Larina iako je bilo jasno da tu nije bilo nikakve namjere.

I pored protesta igrača Bešiktaša Aydinus nije mijenjao svoju odluku, a pogodak s bijele tačke za 1:0 postigao je Mesut Ozil.

Oglasi

No, samo deset minuta kasnije Bešiktaš se vratio u meč. U centru pažnje našao se Josef Souza koji je s vrha kaznenog prostora sjajno pogodio mrežu domaćeg tima za 1:1, te je utišao domaće navijače.

Ipak, slavlje igrača Bešiktaša nije dugo trajalo jer su domaći već u 30. minuti stigli do nove prednosti. Domagoj Vida pravi nevjerovatnu grešku koju su domaći žestoko kaznili jer je Berisha pogodio za 2:1.

U drugom dijelu Bešiktaš je imao dosta više loptu u svom posjedu, a do remija gosti su došli u 59. minuti. Yilmaz odlično centrira s lijeve strane, a sjajan gol glavom za 2:2 zabija Josef Souza.

Do kraja meča bilo je nekoliko solidnih šansi na obje strane, dosta varnica na terenu i nervoze navijača Fenera, no rezultat je ostao 2:2.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je svih 90 minuta u istanbulskom derbiju, te je ostavio poprilično dobar utisak.

Fenberbahče je ostao peti na tabeli sa 28 bodova, dok je Bešiktaš deveti i ima tri boda manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi