Ne može da ignoriše skandal Saudijaca, Cengiz uzeo mobitel u ruke i poslao im poruku

Oglasio se na Instagramu

Ne može da ignoriše skandal Saudijaca, Cengiz uzeo mobitel u ruke i poslao im poruku

Endin Čaušević

Dok se čeka zvanično saopštenje Fenerbahčea i Galatasarayja da je meč finala turskog Superkupa odgođen u centru pažnje našao se Cengiz Under zbog objave na Instagramu. Igrač Fenera nije mogao da ignoriše ono što se večeras dešava u Riyadhu, te je poslao jasnu poruku.

Već sada je gotovo sigurno da se meč Fenera i Galate neće igrati večeras u Riyadhu i čeka se samo zvanična potvrda, odnosno zajedničko saopštenje ovih klubova i Fudbalskog saveza Turske.

Također, turski mediji pišu da su oba kluba već zakazala povratne letove za Istanbul i da će napustiti uskoro Saudijsku Arabiju.

Očekuje se da igrači Galatasarayja slete na aerodrom u Istanbulu u 2 sata ujutro po našem vremenu, dok će igrači Fenera na aerodromu Sabiha Gokcen biti 15 minuta kasnije, te je već sada jasno da će fudbaleri oba tima biti dočekani kao pravi heroji.

Dok se čeka zvanična obavijest da od utakmice večeras nema ništa u centru pažnje našao se Fenerov ofanzivac Cengiz Under koji nije izdržao i oglasio se na društvenim mrežama.

Oglasi

Turski reprezentativac jednostavno nije mogao da ignoriše ono što se desilo u Riyadhu, odnosno činjenicu da je igračima dva kluba zabranjeno da na teren izađu u majicama s likom Kemala Ataturka.

Under je odlučio da objavi story na Instagramu s jasnom porukom. Na fotografiji je parola navijača Fenerbahčea uz Ataturkov lik: "Mir u kući, mir u svijetu", a on je dodao kratko i jasno da s tim nema rasprave.

   Fotografija koju je Cengiz Under objavio na Instagramu

Također, mnogi su oduševljeni kako su se klubovi u Turskoj ujedinili zbog svega što se dešava u Saudijskoj Arabiji i skoro svi su pružili podršku Fenerbahčeu i Galatasarayju.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Neki od njih su ponudili čak svoje stadione za odigravanje ove utakmice što pokazuje da je turski ponos zaista jači od svakog rivalstva.

Top Komentari

user1676370670
Arapska ****a...Izacice im pare na nos kad tad..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi