Ni razbijena Petevova vojska nije zaustavila Fenerbahče, Džeko i Livaković u drugom planu
Foto: Fenerbahce SK - X

Istanbulski tim upisao novu pobjedu

Ni razbijena Petevova vojska nije zaustavila Fenerbahče, Džeko i Livaković u drugom planu

Eldar Ganibegović

U okviru 3. kola grupne faze Konferencijske lige Fenerbahče je večeras na svom terenu rezultat 3:1 savladao bugarskog šampiona, ekipu Ludogoretsa iz Razgrada.

Razbijena Petevova vojska, koju je bivši selektor A reprezentacije BiH napustio prije nekoliko dana, pod vodstvom novog trenera Georgija Dermendzhieva, dobro je počela meč, ali ni do boda na kraju nisu stigli.

Bugarski tim dominirao je na početku utakmice. Posebno se izdvaja trenutak iz šeste minute kada je Seco imao šansu, ali je golman Fenerbahčea sjajno zaustavio njegov udarac.

Dvadeset minuta kasnije Fred je imao šansu na drugoj strani, da bi vodstvo turskom timu u 42. minuti donio belgijski napadač Michy Batshuayi.

Na startu drugog dijela, tačnije u 52. minuti, Miha Zajc duplira vodstvo kada je jednu odbijenu loptu pospremio u mrežu gostiju.

Do gola nade Bugari dolaze 13 minuta kasnije. Rodrigo Becao je blokirao pokušaj gostiju, ali se lopta odbila u njegov gol za 2:1. Međutim, do kraja je samo domaći tim uspio doći do još jednog pogotka.

Oglasi

Propuštene šanse gostiju kaznio je svojim drugim golom Miha Zajc u četvrtoj minuti sudijske nadoknade. 

Edin Džeko i Dominik Livaković večeras su ostali na klupi. Treći Balkanac u Fenerbahčeu, Dušan Tadić, zadužio je kapitensku traku, te igrao do 64. minute kada ga mijenja Kahveci.

Za Fenerbahče je ovo treća pobjeda u Konferencijskoj ligi, te je s devet bodova na pragu osmine finala. Osim toga ovo je 18. pobjeda od 18 takmičarskih mečeva u sezoni za ovaj tim.

Od 21 sat duel u ovoj grupi igraju Nordsjaelland i Spartak iz Trnave.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Konferencijska liga, grupa H, 3. kolo:

Fenerbahče - Ludogorets 3:1 (Batshuayi 42', Zajc 52', 90+4'; Becao 65' (AG))

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi