Fenerbahče potopio Genčlerbirligi, slavio i Sivasspor

Zec odigrao kompletan susret

Fenerbahče potopio Genčlerbirligi, slavio i Sivasspor

A. Haznadarević

U turskoj Super ligi odigrana su i posljednja dva duela nedjeljnog dijela programa, u kojima su Fenerbahče i Sivasspor upisali pobjede.

Ermin Zec i njegov Genčlerbirligi su pretrpili težak poraz na gostovanju kod Fenera rezultatom 4:1. Iako nije tako izgledalo na početku, jer su gosti u 20. minutu prvi doši u vodstvo preko Demira, domaćini su u velikom sltilu preokrenuli rezultat.

 

Prvo je Sow izjednačio minut pred kraj prvog dijela igre, da bi Raul Meireles u 63. i Dirk Kuyt u 73. minutu Fenerbahče doveli do odličnih 3:1. Do kraja je još Ozturk pogodio za konačnih 4:1.

 

Bh. napadač Ermin Zec je odigrao svih devedeset minuta za svoju momčad.

 

U drugom duelu Sivasspor je savladao Kayserispor rezultatom 4:2, a pitanje pobjednika u ovom susretu je riješeno već u prvom poluvremenu.

 

Grosicki je otvorio seriju pogodaka u 22. minutu, da bi Kilić u 27., Eneramo u 38. i Chahechouhe u 48. minutu osigurali Sivasporu veliku pobjedu. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

Ipak, gosti su preko Boba u 73. i Cleytona u 90. minutu uspjeli ublažiti poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.