Fenerbahče razbio Karabukspor
Foto: EPA

Fener slavio

Fenerbahče razbio Karabukspor

Midhat Šljivak

Fudbaleri Fenerbahčea savladali su večeras na svom terenu ekipu Karabukspora rezultatom 4:0 u susretu 33. kola Superlige.

Već nakon 14 minuta igre Fener je poveo. Za radost domaćih navijača i vodstvo od 1:0 pobrinuo se Moussa Sow.

Dominirao je Fener u prvom poluvremenu, a kao nagrada za sjajnu igru, stigla su još dva pogotka u finišu prvog poluvremena. Raul Meireles je u 41. minuti susreta pogodio za prednost od 2:0, da bi Emre Belezoglu dvije minute kasnije postavio rezultat poluvremena od 3:0.

Nastavak je donio nešto mirniju utakmicu. Karbukspor je pokušao doći barem do počasnog pogotka, ali do njega nisu došli. Fener je na drugoj strani još jednom uspio da pogodi mrežu gostujućeg tima. Igrala se 90. minuta kada je konačnih 4:0 postavio Pierre Webo.

Fenerbahče je već odavno proslavio titulu prvaka Turske, a Karabukspor je ovim porazom ostao bez šansi za izlazak u Evropu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Superliga, 33. kolo:

Fenerbahče - Karabukspor 4:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.