Hadžiću 90 minuta u remiju Eskisehirspora i Akhisara

Fudbalsko prvenstvo Turske

Hadžiću 90 minuta u remiju Eskisehirspora i Akhisara

Adnan Beganović

U prvom susretu današnjeg programa 25. kola turskog fudbalskog prvenstva Eskisehirspor našeg Anela Hadžića i Akhisar su podijelili bodove.

Fudbaleri Eskisehirspora, koji se grčevito bore za ostanak u eliti, nisu uspjeli savladati Akhisar, iako su sjajno otvorili susret.

Već u 8. minuti preko Ciftcija su stigli do prednosti, a tri minuta kasnije Bekdemir je udvostručio njihovu prednost. Minut prije odlaska na odmor Rodallega je postigao pogodak i vratio je Akhisar u život.

Do 65. minute nije bilo promjene rezultata da bi Rodallega ponovo zatresao mrežu domaće ekipe za 2:2. No, deset minuta kasnije Bekdemir svojim drugim pogotkom ponovo vraća prednost Eskisehirsporu, a devet minuta prije kraja Ayik je pogodio za konačnih 3:3.

Bosanskohercegovački reprezentativac Anel Hadžić na terenu je proveo svih 90 minuta, a njegov Eskisehirspor se nalazi na posljednjem mjestu tabele sa 18 bodova, pet manje od petnaestoplasiranog  Kayserispora koji se nalazi prvi iznad opasnje zone.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi