Fenerbahče slavio, Borussiji bod na Veledromeu

Grupa C Evropske lige

Fenerbahče slavio, Borussiji bod na Veledromeu

Edmir Škorić

U utakmicama 4. kola grupe C Evropske lige Fenerbahče je savladao AEL, dok je Borussia izvukla bod na Veledromeu.

Fenerbahče je u Istanbulu ugostio uvijek neugodnu kiparsku momčad AEK-a iz Limassola, koji je istina i dalje na jednom osvojenom bodu. 

 

Domaća momčad stigla je u prednost već u desetoj minuti, kada je nakon ubačaja iz kornera s desne strane, bivši ofanzivac Liverpoola Dirk Kuyt došao do lopte, predriblao gostujućeg vratara i loptu malo iskosa s desne strane poslao u mrežu.

 

U 41. minuti udvostručena je prednost turskog kluba. Bila je to odlična akcija, na krau Cristian Baroni petom odlično proigrao Moussu Sowa, ovaj se naštimao na desnu nogu i preciznim udarcem zatresao mrežu. 

 

Posljednjih dvadesetak minuta gosti su morali igrati s igračem manje, jer je Edwin Ouon zaradio direktno isključenje, no rezultat se više nije mijenjao. 

 

Marseille je na vrelom Veledromeu ugostio Borussiju Moenchengladbach. Gosti su preko Mikea Hankea poveli u 20. minuti s 1:0. Do 54. minute se rezultat više nije mijenjao, a onda je Joey Barton pogodio za izjednačenje. Činilo se da važna tri boda Francuzima donosi Jordan J. Ayew u 68. minuti, ali je Juan Arango u samoj završnici upornim Nijemcima donio bod.

 

Fener je ubjedljivo prvi u grupi C sa 10 bodova, dok Marseille ima pet, koliko i Borussia.. Samo jedan bod na začelju tabele ima kiparski predstavnik.

 

Grupa C:

Marseille - Borussia M. 2:2 (Barton 54, Ayew 67/ Hanke 20, Arango 92)

Fenerbahče - AEK Limassol 2:0 (Kuyt 11, Sow 41)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

 






OM1Bor1 @SpheraChannel by SpheraChannel
OM2Bor1 @SpheraChannel by SpheraChannel

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.