Fenerbahče u velikom derbiju deklasirao Bešiktaš

Poraz Šehićevog Mersina

Fenerbahče u velikom derbiju deklasirao Bešiktaš

Edmir Škorić

U jednom od najvećih turskih derbija Fenerbahče je bez većih problema savladao Bešiktaš (3:0).

Kada se sastaju tri najveća kluba i Istanbulu (Fener, Bešiktaš, Galata) obično su to utakmice sa dosta neizvjesnosti, no Fener je protiv Bešiktaša lakše slavio nego li protiv nekih puno slabijih ekipa.

 

Moussa Sow je načeo mrežu gostiju u 13. minuti, a do kraja prvog dijela, tačnije u 40. minuti, Gokhan Gonul je povisio na 2:0, da bi isti igrač u 59. minuti okončao sve dileme oko pobjednika, a Bešiktaš je od 56. minute igrao bez isključenog Velija Kavlake.

 

Fener sada ima 12 boova nakon sedam kola, dok je Bešiktaš ostao na osam bodova. U drugoj utakmici Mersin je kod kuće poražen od Kayserispora s 1:2. Cleyton i Steinsson su bili strijelci za pobjeničku momčad, a Mert Nobre za domaću.

 

Inače, na golu Mersina svih je 90 minuta branio bivši golman Željezničara Ibrahim Šehić. Danas je odigrana i utakmica Sivasspor - Bursaspor, a završena je be pobjednika - 2:2.

 

Turska Superliga, 7. kolo:

Fenerbahče - Bešiktaš 3:0 (Sow 13, Gonul 40, 59)

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Mersin - Kayserispor 1:2 (Nobre 53/ Cleyton 20, Steinsson 77)

Sivasspor - Bursaspor 2:2 (Navratil 85, Eneramo 87/ Deniz 13, Belluschi 59)







NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti