Fenerbahče uz dosta muke savladao Kasimpašu
Foto: EPA

Fener slavio

Fenerbahče uz dosta muke savladao Kasimpašu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Fenerbahčea savladali su večeras u 21. kolu Superlige ekipu Kasimpaše rezultatom 2:1.

Ovaj izuzetno zanimljiv duel donio je dosta uzbuđenja, a naročito se to odnosi na drugo poluvrijeme u kojem su postignuti svi golovi uz crveni karton za goste.

Prvo poluvrijeme je i pored nekoliko prilika okončano bez golova, da bi Kasimpaša u 57. minuti ostala s igračem manje nakon isključenja Serasa.

Igrača više Fener je iskoristio u 64. minuti kada je za vodstvo domaćeg tima od 1:0 pogodio iskusni veznjak Emre Belozoglu. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Imao je Fenerbahče prednost sve do 79. minute kada gosti dolaze do gola s igračem manje. Na 1:1 je izjednačio Malki, ali je radost gostiju trajala samo dvije minute.

Irtegun je u 81. minuti utakmice pogodio za prednost Fenerbahčea od 2:1, a ovaj gol se ispostavio i kao pobjednički u ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.