Fenjeraš srušio moćni PSG: Slavlje u svlačionici je bilo očekivano!
Foto: Screenshot

Velika pobjeda Dijona

Fenjeraš srušio moćni PSG: Slavlje u svlačionici je bilo očekivano!

Sinoć je otvoreno 12. kolo francuske Ligue 1. Utakmicu na stadionu Gaston Gerard domaći Dijon je dočekao na posljednjem mjestu tabele, ali je uspio srušiti lidera prvenstva, PSG.

Poveo je PSG preko Mbappea, ali su domaći prije odlaska na odmor izjednačili, da bi za preokret i pobjedu Dijona od 2:1 u 47. minuti pogodio Cadiz.

Imao je PSG šansi za izjednačenje, ali ih nije iskoristio, dok je Dijon do pobjede došao ponajviše zahvaljujući sjajnoj timskoj igri.

I nakon utakmice je trener Dijona Jobard istakao da je PSG izgubio jer je previš išao na individualne akcije, dok je njegova ekipa uspjela spriječiti velikog protivnika da nametne svoj ubitačni tempo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Dijon se pobjedom nad PSG-om, barem nakratko, sklonio sa posljednje pozicije, a nakon utakmice se, očekivano, u svlačionici domaćih itekako slavilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi