Šokantan poraz PSG-a u Dijonu

Prvak izgubio

Šokantan poraz PSG-a u Dijonu

M. Šljivak

PSG je u 12. kolu Ligue 1 doživio šokantan poraz na gostovanju kod Dijona rezultatom 2:1.

Aktuelni prvak Francuske je kao veliki favorit ušao u ovaj meč. Odlični su ga i otvorili pogotkom Kyliana Mbappea za 0:1 u 19. minuti, a kako nisu uspijevali da dođu do drugog gola, domaći su sve više dobijali krila u napadu.

U petoj minuti nadoknade prvog dijela Dijon dolazi do izjednačenja. Lošu reakciju odbrane PSG-a koristi Chouiar i pogađa za rezultat prvog poluvremena od 1:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme domaći tim preokreće rezultat. Ponovo je odbrana gostiju iz Pariza izigrana, a Cadiz je pogodio za 2:1.

Potom je krenula ofanizva PSG-a. Dva puta su pogađali okvir, promašili su još nekoliko velikih šansi, ali lopta jednostavno nije htjela u gol.

Ostalo je do kraja 2:1 za Dijon koji je sa ova tri boda dobio krila za ostatak sezone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 12. kolo:

Dijon - PSG 2:1

Top Komentari

starmac
Moraju se pare negdje nabaviti.Treba isplatiti tolike plate i premije.Cuj PSG da izgubi od taraba kluba.
1 0
konjnakvadrat
Kod rezultata 0:1, kvota na Dijon bila 29
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi