PSG ovako lošu statistiku nije imao još od 2010. godine

Šokantan poraz protiv Dijona

PSG ovako lošu statistiku nije imao još od 2010. godine

E. Čaušević
Teme:

Fudbaleri PSG-a doživjeli su sinoć iznenađujući poraz na gostovanju protiv Dijona sa 2:1.

Parižani su vili veliki favoriti protiv Dijona koji je i dalje u samom dnu tabele Ligue 1, ali je uspio nanijeti drugi poraz u sezoni aktuelni prvacima Francuske.

PSG je ostao je prvom mjestu i ima veliku prednost u odnosu na ostale ekipe, ali poraz protiv Dijona niko nije očekivao. Parižani često gube utakmice u posljednje vrijeme u domaćem prvenstvu što se nije dugo dešavalo.

Zanimljivo da je PSG u 2019. godinu izgubio osam utakmica u Ligue 1 što je njihov najgori niz još od 2010. godine. Naravno, ta statistika može biti i lošija jer su do kraja godine ostala još dva mjeseca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Teško da će neko zaustaviti PSG u pohodu na odbranu titule, ali ovakve igre ne mogu obećavati neki iskorak u Ligi prvaka što je cilj ovog kluba već godinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi