Fenjeraš Verona šokirala Milan

Utakmica 35. kola Serije A

Fenjeraš Verona šokirala Milan

E. Čaušević

Fudbaleri Verone savladali su danas na domaćem terenu nakon preokreta ekipu Milana (2:1) u okviru 35. kola Serije A.

Milan je danas stigao po nova tri boda kod fenjeraša Serije A, ali je na kraju poražen. Ipak, utakmica je odlično počela za goste jer su do prednosti stigli u 21. minuti utakmice kada je pogodak postigao Menez.

Do kraja prvog poluvremena gosti su imali još nekoliko sjajnih prilika da udvostruče svoju prednost, ali napadači Rossonera nisu bili rapoloženi.

U drugom poluvremenu gledali smo potpuno drugu sliku na terenu. Verona je pokušavala da se vrati u utakmicu, dok je Milan šanse čekao iz kontre.

Domaći su do izjednačenja stigli u 72. minuti utakmice kada je sa bijele tačke precizan bio nekadašnji napadač Milana, Pazzini.

U finišu utakmice bilo je nekoliko odličnih šansi na obje strane i kada su svi očekivali remi, Verona je stigla do pobjede fenomenalnim golom iz slobodnog udarca koji je postigao Siligardi.

Verona se već oprostila od Serije A i nalazi se na posljednjem mjestu sa 25 bodova, dok je Milan šesti sa 53 boda.

Seria A, 35. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Verona - Milan 2:1


Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi