Fenomenalni Diego Costa ne dozvoljava Barci da se odvoji

Primera Division, 8. kolo

Fenomenalni Diego Costa ne dozvoljava Barci da se odvoji

Atletico Madrid predvođen sjajnim Diegom Costom stigao je do nove, osme pobjede, u ovoj sezoni španske Primere u isto toliko kola. Popularne Jorgandžije su ovoga puta na svom Vicente Calderonu sa 2:1 savladale Celtu iz Viga.

Simptomatično je, ali istinito da akvizicije Aletica na poziciji napača rijetko kada zakažu. Svi su mislili da će odlaskom Radamela Falcaa u Monaco napad Atletica otupiti, međutim, gdje je stao Kolumbijac nastavio je Brazilac Diego Costa.

Ipak, nije sve krenulo kako treba po tim Diega Simeonea. U 26. minuti pomenuti Diego Costa bio neprecizan sa bijele tačke. Brazilac sebi ipak nije mogao dopustiti da njegov tim na poluvrijeme ode sa 0:0, pa je tri minuta prije odlaska na pauzu, na asistenciju Felipea, pogodio za vodstvo Atletica od 1:0. 

Sjajni brazilski napadač za kojeg  je interesovanje pokazao i španski selektor Vicente Del Bosque novim golom u 62. minuti pokazao je da je promašeni penal iz 26. minute prvog poluvremena bio samo trenutak slabosti. 

Sve što su gosti uspjeli napraviti do kraja bio je pogodak Nolita iz 71. minute za konačnih 2:1 u korist sjajnog Atletico Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera  Division, 8. kolo:
Atletico Madrid - Celta 2:1 (Diego Costa 42, 62 / Nolito 71)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.