Fenomenalni Ramos ponovo izvukao Real Madrid

Kraljevi slavili protiv Betisa

Fenomenalni Ramos ponovo izvukao Real Madrid

Fudbaleri Real Madrida večeras su na domaćem terenu porazili Real Betis sa 2:1 u okviru 27. kola španske La Lige.

Bila je ovo veoma teška pobjeda za madridski klub, a trijumf im je na kraju, kao što smo to i navikli, donio kapiten Sergio Ramos. 

Nije sve tako dobro počelo po Madriđane jer je Betis poveo u 25. minuti. Sanabria je šutirao sa 15-ak metara, Keylor Navas mu je odbranio udarac, ali je kasnije nespretnom intervencijom loptu poslao u vlastitu mrežu.

Real Madrid se u meč vraća u 41. minuti. Marcelo je centrirao sa lijeve strane, a Ronaldo je glavom pogodio za 1:1. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U nastavku se očekivalo da će domaći odigrati mngo bolje nego što su odigrali, ali na kraju su ipak došli do trijumfa. Betis je ostao sa desetoricom u 78. minuti kada je Piccini dobio crveni karton, a samo tri minute kasnije Real Madrid je došao do vodstva. Korner je izveo Toni Kroos, a gol glavom je postigao naravno Sergio Ramos. Ovo je čak 19. put da Ramos daje gol za Real kada Madriđani gube ili je neriješeno od posljednja 24 gola u tim situacijama.

Real je nakon ove pobjede došao do prvog mjesta na tabeli La Lige i imaju dva boda više od Barcelone i meč manje. Betis je na 14. mjestu sa 28 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:



Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi