Nekada najveći svjetski talent kojeg su zvali "novi Pele" ponovo ostao bez kluba

U Švedskoj je bio samo dva mjeseca

Nekada najveći svjetski talent kojeg su zvali "novi Pele" ponovo ostao bez kluba

E. Škorić

Američki nogometaš Freddy Adu, propali talent od kojeg su očekivali da postane novi Pele, ponovo je slobodan igrač.

Adu je kao tinejdžer 2007. došao u Benficu iz SAD-a i tada je "harao" terenima, a proslavio se kroz popularnu igricu "Football Manager" gdje je bio nezaustavljiv.

Vjerovalo se da Adua čeka velika karijera, ali on je počeo da luta po raznim klubovima, da bi posljednji klub pronašao prije dva mjeseca. Potpisao je za Osterlen, švedskog niželigaša, ali dva mjeseca kasnije, opet je slobodan.

U Švedskoj su imali velika očekivanja kada su angažovali Adua, on je i sam govorio da je najzad vrijeme da pokaže koliko može, no nije ništa pokazao. Kao i u većini prethodnih timova za koje je igrao.

Tridesetjednogodišnji Amerikanac je ponikao u DC Unitedu, igrao je još za Real Salt Lake, Benficu, Monaco, Belenenses, Aris, Rizespor, Philadelphiju, Bahiju, Jagodinu, KuPS, Tampa Bay, Las Vegas Lights...

Najviše utakmica imao je na početku karijere za DC UNited (87) i u Philadelphiji (35).

Top Komentari

muftup_skoro
fredi je king
4 1
muftup_skoro
glupost je kolko kritikuju ovog covjeka zaigraj ti za benficu pa govori wunderkind e moj portal
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi