"Te sezone sam bio bolji od Di Marije i tražio da odem, on je ostao i završio u Real Madridu"

Najveća greška karijere

"Te sezone sam bio bolji od Di Marije i tražio da odem, on je ostao i završio u Real Madridu"

E. Čaušević

Freddy Adu nekada je bio velika nada u svijetu fudbala, ali ovaj Amerikanac nikada nije ostvario očekivanja.

Za Adua su svojevremeno govorili da je novi Pele i da će biti najbolji igrač svijeta, ali njegova karijera je bila daleko od toga.

Ovaj fudbaler je oduševio igrama u dresu DC Uniteda i Salt Lakea, a onda je 2007. godine potpisao za Benficu. Međutim, u portugalskom klubu zadržao se samo jednu sezonu, a potom je otišao na posudbu u Monaco.

No, nakon te sezone sve je krenulo nizbrdo za Adua koji je promijenio veliki broj klubova. Nakon dvogodišnje pauze nedavno se njegovo ime ponovo pojavilo u javnosti jer je potpisao za švedskog niželigaša Osterlen.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

U razgovoru za tamošnje medije otkrio je da mu je najveća greška bila što je nakon jedne sezone odlučio da ide iz Benfice.

"Došao sam u Benficu iste godine kao Angel Di Maria. U toj sezoni sam bio dosta bolji od njega i onda sam odlučio da napustim klub. Di Maria je ostao i kasnije otišao u Real Madrid, a ja sam lutao po svijetu. Najviše se kajem što sam otišao tada iz Benfice, to je bila greška karijere", rekao je Adu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti