Vjerovali ili ne, "wunderkind" Freddy Adu konačno postigao gol

Amerikanac prekinuo trogodišnji post

Vjerovali ili ne, "wunderkind" Freddy Adu konačno postigao gol

Freddy Adu je u svojim tinejdžerskim godinama važio za "novog Pelea" i jednog od najvećih talenata svjetskog fudbala. Međutim, Adu nikada nije postao Pele, a nije postao ni ozbiljan fudbaler.

Sa samo 13 godina Freddy Adu je potpisao sponzorski ugovor sa Nike-om, sa 14 je igrao u MLS-u, a sa 16 debitovao za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država.

Ipak, to je bilo sve od ovog "wunderkinda". Freddy Adu je od svojih "slavnih dana" promijenio veliki broj klubova, stigao čak i u komšiluk (Jagodina), da bi danas branio boje Las Vegas Lightsa u američkoj United Soccer ligi.

Upravo je u dresu ove ekipe, prije tri dana, uspio postići gol svoj prvi gol u jednoj takmičarskoj utakmici nakon tri godine posta. Naime, Adu je u pobjedi Lghtsa nad Colorado Spinrgs Switchbacksima od 4:1 postigao drugi gol svoje ekipe. Zanimljivo da je Aduu to pošlo za rukom na njegov 29. rođendan.

Adu je na ovoj utakmici dobio "titulu" navrijednijeg na terenu, kao i poker čip u vrijednosti od 100 dolara, baš kao i ostatak pobjedničke ekipe.

Inače, Aduu je pomenuti gol bio prvi nakon 2015. godine kada je uspio pogoditi mrežu protivnika noseći dres finskog KuFu-98 u četvrtom rangu tamošnjeg fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti