Guardiola do suza nasmijao Ferdinanda: "Rekao sam Messiju da napada onu stranu gdje se nalazi Rio"

Gostovao u njegovoj emisiji

Guardiola do suza nasmijao Ferdinanda: "Rekao sam Messiju da napada onu stranu gdje se nalazi Rio"

E. Čaušević

Pep Guardiola gostovao je u emisiji Rija Ferdinanda koja se prikazuje na BT Sport televiziji.

Danas je objavljena nova epizoda ove emisije, a gost nekadašnjeg štopera Manchester Uniteda bio je Pep Guardiola.

Ferdinand i Guardiola pričali su o mnogim temama, a dotakli su se i vremena od prije desetak godina kada su se sastali dva puta u finalu Lige prvaka.

Guardiola je trenirao Barcelonu, a Ferdinand je igrao za United i doživio je poraze u oba finala. Barca je 2009. godine u Rimu slavila sa 2:0, dok su dvije godine kasnije na Wembleyju pobijedili sa 3:1.

Naravno, Ferdinand je morao pitati Guardiolu oko ovih utakmice i dobro se nasmijao na Guardioline odgovore.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Bila je velika čast zaigrati protiv Manchester Uniteda u finalu Lige prvaka. Naravno, pobijedili smo tu (smijeh). To su zaista lijepe uspomene koje ću pamtiti čitav život", rekao je Guardiola i nastavio.

"Rekao sam Lionelu Messiju: 'Leo, napadaj onu stranu gdje se nalazi Rio!' (smijeh). Leo me je poslušao pa smo vas i pobijedili (smijeh). Imali smo mnogo sreće. U prvih 15 minuta ste nam tako lako mogli dati dva gola. Prvo je Cristiano Ronaldo imao sjajnu priliku, a zatim još neko. Gerard Piqué nas je spasio".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi