Haaland izlazio iz igre, a Ferdinand potezom navukao bijes navijača Manchester Uniteda

Nije mu ovo trebalo

Haaland izlazio iz igre, a Ferdinand potezom navukao bijes navijača Manchester Uniteda

E. Oštraković

Šou u jučerašnjoj pobjedi Manchester Cityja protiv Leipziga od 7:0 pripao je Erlingu Haalandu koji je postigao čak pet golova.

Za to mu je bilo potrebno samo 35 minuta, a sve je uradio od 22. do 57. minute utakmice, što je zaista nevjerovatno.

Postao je tako Haaland tek treći igrač koji je na jednoj utakmici Lige prvaka postigao pet golova, a prije njega su to uradili Messi i Luiz Adriano.

Ipak, njima dvojici je trebalo nešto više minuta da urade ono što je Haaland sinoć uspio za malo više od pola sata igre.

On je tako srušio i golgeterski rekord Manchester Cityja star 94 godine, a držao ga je Tommy Johnson od 1929. godine.

Haaland je ujedno došao i do 33 gola u Ligi prvaka, a odigrao je samo 25 utakmica u ovom takmičenju, te je jasno o kakvom napadaču se radi.

Oglasi

Ubrzo nakon što je postigao peti gol na jučerašnjoj utakmici Guardiola je odlučio da ga zamjeni, a cijeli Etihad je ustao i dugo mu aplaudirao.

Zanimljivo je da se je aplaudirala i jedna od najvećih legendi žestokog gradskog rivala Manchester Uniteda, Rio Ferdinand.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zanemario je ovaj put to što je Haaland fudbaler najvećer rivala, te je ustao i aplaudirao mu.

Ferdinand je proveo 12 godina u Manchester Unitedu za koji je odigrao 455 utakmica za klub sa kojim je osvojio apsolutno sve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije