Haaland je kriv: Henry je skinuo rukavicu i pružio ruku, a onda napravio ono što nikad nije u životu

Nevjerovatan gest Francuza

Haaland je kriv: Henry je skinuo rukavicu i pružio ruku, a onda napravio ono što nikad nije u životu

A. Čaušević

Thierry Henry se s punim pravom smatra najboljim napadačem svih vremena. Ostavio je neizbrisiv trag u Arsenalu, a kruna za sve što je uradio u karijeri je osvajanje Lige prvaka sa Barcelonom. 

Henry se nakon penizonisanja odlučio baviti analziom utakmica i biti komentator, uglavnom na mečevim Lige prvaka i to engleskih klubova.

Legendarni Francuz je sinoć bio na Etihadu gdje je Manchester City na krilima fudblaskog "kiborga" razbog RB Leipzig sa 7:0. Briljirao je ko drugi nego nego Ering Haaland.

Nevjerovatni Norvežanin je zabio čak pet golova i tako sustigao rekordere Lea Messija i Luiza Adriana po broju pogodaka na jedom susretu.

Iako tek treba proslaviti 23. rođendan potez Henryja najbolje govori kakva već sada fudbalska veličina je Haaland.

Oglasi

Henry se vrlo vjerovatno nikada nije naklonio jednom fudbalu u programu uživo, a upravo to je uradio sinoć kada je napadač Manchester Cityja napuštao improvizovani studio.

Kada je Haaland krenuo prema svalčionici, Henry je skinuo rukavicu, naklonio se i stisnuo ruku norveškom napadaču kao znak velikog poštovanja.

Inače, u studiju su osim Henryja još bili nekadašnji defanzivci Micah Richards i Jamie Carragher, a Haaland se našalo na njihov račun.

"Henry, ti si jedini ovdje koji zna za osjećaj kako je postići mnogo golova", kazao je Haaland nakon čega su svi prasnuli u smijeh.

S obzirom da je nakon 57. minuta igre Haaland već bio na cifri od pet golova mnogi su mišljenja da bi odlični golgtere do kraja meča zabio još neki gol. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, Pep Guardiola je imao drugačije mišljenje te je svog najboljeg strijelca izveo iz igre pola sata prije kraja. 

"Previše je mlad, postalo bi mu dosadno da je već sada postigao šest i više golova", pravdao se Guradiola nakon susreta. 

Top Komentari

Kad dadnes 5 Golova za 9 Minuta mozes u rang sa Lewom.
0 2
Joe17
Veoma simpatican momak zaista, a ova trojica su šou :D
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi