Ferdinand: Keane može biti kao Pogba

Želi da se defanzivac vrati na Old Trafford

Ferdinand: Keane može biti kao Pogba

Nekadašnji defanzivac Manchster Uniteda Rio Ferdinand vjeruje da defanzivac Burnleyja Michael Keane može napraviti veoma dobar posao, baš kao i Pogba, ukoliko se narednog ljeta vrati na Old Trafford.

Centralni defanzivac Burnleyja se povezivao sa velikim transferom nakon što je dokazao svoj kvalitet u Premier ligi. On se već ranije povezivao sa povratkom na Old Trafford, gdje je i počela njegova karijera, ali tadašnji trener Crvenih đavola Louis van Gaal je stopirao transfer.

Ipak, Ferdinand smatra da je Keane potreban Unitedu i da bi napravio pravi potez eventualnim povratkom. Podsjetimo, Ferdinand je bio član Uniteda u vrijeme kada je Keane igrao za mlađe kategorije ove ekipe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On voli da postavlja pitanja, zna primiti kritiku i to je sjajna osobina koju ima. On uvijek radi na tome da napreduje. Uvijek je htio da uči i razumije više. Otišao je iz Manchester Uniteda, iako je svakom dječaku san da nastupi na Old Traffordu. Ipak, to mu je pomoglo da postane dobar fudbaler kao što je sada. U Manchester Unitedu nije dobio šansu da igra iz bilo kakvih razloga. Pogledajte samo Pogbu On je otišao iz kluba i sada se vratio te je postao velika zvijezda. Michael Keane - on može uraditi isto", rekao je Ferdinand. 

Podsjetimo da je Keane član Burnelyja od ljeta 2015. godine, a ove sezone je odigrao 25 mečeva u Prmiershipu te je postigao jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti