"Pustio bih Payeta da istruhne u klubu"

Rio Ferdinand o 'slučaju Payet'

"Pustio bih Payeta da istruhne u klubu"

Midhat Šljivak

Iako je bila jako blizu kraja, saga o francuskom fudbaleru Dimitiriju Payetu je nastavljena, te se za sada ne nazire njen završetak.

West Ham ne da 29-godišnjem fudbaleru da za 'male pare' napusti klub, a sve je više nestrpljiv i Marseille, čije ponude Čekićari konstantno odbijaju.

Rukovodstvo londonskog tima ne želi više pričati o Francuzu, jer je on za njih završena priča nakon odbijanja da nosi dres kluba, ali zato je komentar imao Rio Ferdinand.

Legendarni defanzivac Manchester Uniteda, koji je karijeru počeo u West Hamu, smatra kako klub Payeta treba ostaviti van tima da potpuno istruhne.

"Igrao sam fudbal, imao sam mnogo problema u klubovima, ali nikad nisam rekao da neću igrati. Nastup i borba za klub i navijače su dužnost svakog igrača i Payet to dobro zna, jer je došao iz takve sredine. Sve su uradili za njega, a on ovako vraća. Da sam na mjestu ljudi iz West Hama, pustio bih ga da istruhne, dok ne dobijem šta želim", istakao je Ferdinand.

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham je odbio već nekoliko ponuda Marseillea za Payeta i poručili su im kako neće prihvatiti ponudu manju od 25 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti