Ferdinand otkrio mračnu tajnu o Cristianu Ronaldu

Obećao da će ostati u Unitedu

Ferdinand otkrio mračnu tajnu o Cristianu Ronaldu

Endin Čaušević

Najbolji fudbaler svijeta za prošlu godinu Cristiano Ronaldo 2009. godine napustio je Manchester United i karijeru je nastavio u Real Madridu.

Ronaldo je nakon sjajnih partija u dresu Crvenih đavola odlučio da napusti Old Trafford i svoju karijeru nastavi u dresu kraljevskog kluba. Iako se stalo špekuliše da će se najvjerovatnije nekada vratiti u Manchester United, Rio Ferdinand je odlučio otkriti neke tajne i perioda kada je Portugalac napustio Englesku.

"Ferguson je tražio od Ronalda da ostane u Manchester Unitedu barem još jednu sezonu i koliko ja znam on je obećao da će ostati. Međutim, nekoliko sedmica kasnije počelo se govoriti da je Ronaldo zatražio od čelnika da ga puste da ode u Real. Za mene je on jedan od najboljih svih vremena, ali tim potezom me duboko razočarao", rekao je Ferdinand, te dodao:

"Menadžer naše ekipe je želio da ostane isti tim na okupu kako bi naredne godine bili u konkurenciji za titulu Lige prvaka. No, njegov odlazak je sve nekako poremetio. Najviše me boli to što je obećao da će ostati, a na kraju je sam tražio da ide iz kluba".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi