Ferdinand otkrio najveću grešku Louisa van Gaala

Prodaja Hernandeza bila je veliki promašaj

Ferdinand otkrio najveću grešku Louisa van Gaala

S. Bošković

Legendarni fudbaler Manchester Uniteda Rio Ferdinand otkrio je najveću grešku trenera njegovog bivšeg kluba, Louisa van Gaala. 

Po Ferdinandu najveća greška Van Gaala bila je prodaja Javiera Hernandeza u Bayer Leverkusen za šest miliona funti. 

Crveni đavoli ove sezone imaju velikih problema s realizacijom, te nedostatkom kvalitetnih napadačkih rješenja. 

"Hernandez je Unitedu garantirao golove, bez obzira na to da li je ušao s klupe ili krenuo od početka. Van Gaal nije znao kako da izvuče najbolje iz njega, kao ni iz drugih fudbalera poput Angela di Marije, i nije znao kako da prilagodi igru njemu", izjavio je Ferdinand. 

Holandski stručnjak prodao je Hernandeza nakon samo tri utakmice ove sezone i čini se da je pogriješio. 

Meksikanac je u dresu Apotekara ove sezone postigao 19 pogodaka u 22 odigrane utakmice, dok je čitava ekipa Manchester Uniteda ove sezone postigla 22 pogotka u 19 ligaških utakmica. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.