Ferdinandovo pismo Vidiću: Brate, dobro došao u penziju!

Legenda se emotivno oprostila od legende

Ferdinandovo pismo Vidiću: Brate, dobro došao u penziju!

Legendarni fudbaler Manchester Uniteda Nemanja Vidić je jučer donio odluku o odlasku u fudbalsku mirovinu.

Njegovo povlačenje iz aktivnog bavljenja fudbalom je top tema u Velikoj Britaniji, pa i u Evropi, a po tom pitanju su se oglasili brojni fudbalski velikani.

Jedan od njih je i Rio Ferdinand, nekadašnji Vidićev saigrač iz Uniteda, koji mu je posvetio emotivno pismo.

"Vida - moj čovjek.

'Odakle je on? Potonut će brzo'. To su bili komentari na treningu poslije prvog njegovog treninga. Vidjeti kakva je nevjerovatna sila postao dok je bio u Unitedu znači da je uz ogroman rad postao fizički i mentalno to što jeste.

Sjećate se da je igrao protiv Ronalda, Van Persieja, Sahe, Rooneyja svaki dan na treningu, što je bio veliki iskorak u odnosu na igrače u Rusiji. Ali, u svlačionici je hladan svijet gde vas brzo osude, a Vida je bio u toj situaciji. Vida je mislilac, bio je tada, a i sada je... Dugo je razmišljao dok se mučio na treningu. Radio je na snazi u teretani, popravio je ono što mu je bilo neophodno za uspjeh u Premier ligi i onda se polako ostvario u ekipi. 

Uvijek me pitaju oko našeg partnerstva, da li smo nešto posebno radili. Ne, sve je bilo prirodno. On je bio veoma agresivan, obožavao je da napada prvu loptu u i van kaznenog prostora, išao je direktno na protivnika, a ja sam bio drugačiji. On je moj omiljeni partner uz kojeg sam igrao. 

Postao je igrač kojeg su se plašili, mogao je da se bori sa najsnažnijima, beskompromisno je ulazio u duele, nisam vidio nikoga ko je bolje napadao loptu... Ali, kao što će vam i on reći uz osmijeh, mogao je da igra i sa loptom što ga je činilo velikim i kompletnim odbrambenim igračem. Zbog toga što je bio toliko dobar kada je u pitanju agresivnost i napadanje lopte, ljudi su previdjeli njegovo baratanje loptom. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kao prijatelj, sačinjen je od vrhunskog materijala, uvijek je iskren, ali tu je i za šalu kada je spreman. Nedostaje Manchester Unitedu, a nedostajat će i fudbalu. Kakav igrač, kakav čovjek. Dobro došao u penziju, brate“, napisao je Ferdinand. 

Nemanja Vidić je u svojoj bogatoj karijeri osvojio 18 trofeja, a najviše će pamtiti pet titula u engleskoj Premier ligi i trofej prvaka Lige prvaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi