Posušje imenovalo novog trenera

Nasljednik Tonija Karačića

Posušje imenovalo novog trenera

Admin Čaušević

I HŠK Posušje je imenovao novog trenera uoči početka priprema za novu sezonu.

U klubu ih Hercegovine su odlučili da ekipu u novoj sezoni vodi 44-godišnji hrvatski trener Ferdo Milin.

Milin je u svojoj trenerskoj karijeri vodio HNK Zadar i HNK Šibenik, a jedno vrijeme je bio i u GNK Dinamo Zagreb gdje je asistirao tadašnjem treneru Krznaru).

Uz klupske obaveze Zadranin je paralelno vodio i juniorsku reprezentaciju Hrvatske s kojom je napravio zapažene rezultate u svom četverogodišnjem mandatu.

Posljednji angažman imao je u Šibeniku gdje se i nije proslavio pošto je smijenjen nakon svega tri utakmice. Bilo je to u februaru ove godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FERDO MILIN NOVI JE TRENER HŠK POSUŠJE 🔵⚪️ | S velikim zadovoljstvom obavještavamo sve naše navijače i sportsku javnost...

Posted by HŠK Posušje on Friday, June 10, 2022

Inače, u finišu prošle sezone ekipu Posušja s klupe je vodio Toni Karačić, ali na Mokrom docu su se odlučili za trenersku promjenu pa je angažovan Milin.

Top Komentari

Ljacmu1
Ovaj je baš, što bi poturice rekli, ubleha.
3 10
SeoRusilac
Treneri su glavne zvijezde ovog ljetnog prijelaznog roka
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi