Srušio je BiH u martu, danas zabio za vodstvo, ali se na kraju radovala bh. družina
Foto: T. Hebib

Ferencvaros osvojio titulu!

Srušio je BiH u martu, danas zabio za vodstvo, ali se na kraju radovala bh. družina

E. Ganibegović

Četiri kola prije kraja, Ferencvaros je obezbijedio titulu prvaka Mađarske.

Danas je ovaj tim u 29. kolu mađarske OTP Bank lige s 2:1 nakon preokreta savladao Ujpest i tako četiri kola prije kraja osigurao novu titulu.

Vodeći pogodak za Ujpest u šestoj minuti utakmice postigao je iz penala Budu Zivzivadze u 6. minuti utakmice. Podsjetimo, ovaj čovjek je postigao i jedini gol 25. marta na Bilinom polju kada je Gruzija pobijedila Bosnu i Hercegovinu u prijateljskoj utakmici.

Ipak, danas su se radovali Bosanci, a pobjedu Ferencvarosu donijeli su Nguen i Vecsei koji su pogađali za preokret u 19. i 38. minuti utakmice. 

Dramu smo vidjeli u sudijskoj nadoknadi kada je Ferencvaros ostao s igračem manje jer je isklučen naš Stjepan Lončar, a gostima je poništen pogodak zbog igranja rukom.

Cijelih 90 minuta za Ferencvaros odigrao je Adnan Kovačević, a Stjepan Lončar je dobio priliku za igru u 62. minuti umjesto Vecseija i u sudijskoj nadokandi je isključen, kako smo već i rekli, zbog drugog žutog kartona.

Oglasi

Neku minutu upisao je i Muhamed Bešić koji je u 90. minuti zamijenio Laidounija. Eldara Ćivića nije bilo u konkurenciji zbog povrede. 

Ferencvaros je prvi sa 62 poena, nedostižnih 13 više od Kisvarde i Puskas Academyje. 

U narednom kolu bh. kolonijiu čeka gostovanje Paksu, a ova dva tima odigrat će i finale Kupa Mađarske 11. maja. 

OTP Bank liga, 29. kolo:

Ferencvaros - Ujpest 2:1 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi