"Fergie me zvao da vodim United, ali ništa ga nisam razumio"
Guardiola je 2012. godine bio u New Yorku na večeri sa Fergusonom i otvorila mu se šansa za trenerski posao, ali loša glasovna komunikacija je presudila.

"Fergie me zvao da vodim United, ali ništa ga nisam razumio"

E. Škorić

Mančesterski rivali United i City od 17:15 sati na Old Traffordu igraju derbi 16. kola Premier lige, a kolege na Otoku ovaj meč nazivaju "sudbonosnim" kada je u pitanju borba za naslov prvaka.

City ima osam bodova prednosti u odnosu na United i ukoliko ostane neporažen, mogao bi početi da otvara šampanjac, ali pita se nešto i Jose Mourinho. Oko ove utakmice se već danima piše, ali jedno je sigurno - gledaćemo duel najboljih, kako igrača, tako i trenera.

Uoči derbija Guardiola se prisjetio 2012. godine kada je boravio u New Yorku i tada je imao razgovor sa Sir Alexom Fergusonom, koji je tražio svog nasljednika. Nudio je Guaridoli tu mogućnost, ali katalonski stručnjak nije uspio da ga najbolje razumije zbog toga što je Škotlanđanin imao čudan akcenat dok je govorio engleski.

"Znam šta je rekao, ali se ne sjećam. Kada brzo govori, onda ga je teško razumjeti. Moj engleskio sada nije savršen, ali je malo bolji. Ali u tom periodu. moj engleski nije bio savršen i možda ga nisam razumio najbolje", kazao je Guardiola.

Kada smo bili u restoranu, predložio mi je da otiđem na Old Trafford. Bilo je super, izabrao je nevjerovatan restoran i, naravno, plaćao je večeru".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Umjesto Guardiole, na Old Traffordu je završio David Moyes, dok je Guardiola već bio u četverogodišnjoj avanturi s Barcelonom, s kojom je sve živo osvojio. Na kraju je Pep otišao u Bayern.

"Htio sam da doživim nevjerovatno iskustvo u Njemačkoj. Uz City, Bayern me prvi pozvao, ali odlučio sam da odem u Njemačku i da naučim njemački, a nakon toga i City. Susreo sam se s rukovodstvom Cityja i oni su pokazali veći interes od bilo kojeg drugog kluba i to mi je bilo važno. 'Želimo te', poručili su mi. Zato sam došao i nimalo ne žalim".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi