Ferguson 1995. godine napravio grešku karijere?
Foto: EPA

Nije želio dovesti Zidanea

Ferguson 1995. godine napravio grešku karijere?

Endin Čaušević

Legendari škotski trener Sir Alex Ferguson u svojoj blistavoj karijeri otkrio je mnoge fudbalere koji su kasnije napravili zavidne karijere.

Ferguson je na klupi Manchester Uniteda osvojio sve što je mogao osvojiti i to u nekoliko navrata. Škotski stručnjak je otkrio mnoge fudbalere koji su nakon toga postali vrhunski igrači, no bilo je trenutaka kada je i Ferguson znao napraviti grešku.

Nekadašnji čelnik Manchester Uniteda, Martin Edwards, otkrio je za MUTV da je 1995. godine imao priliku na Old Trafford dovesti Zinedinea Zidanea koji je dvije godine kasnije postao najbolji igrač svijeta u dresu Juventusa. Ipak, Zidane tada nije bio dovoljno dobar za Fergusona.

"Kada je Zidane bio u Bordeauxu dobili smo ponudu da ga kupimo i to sam rekao Fergusonu. On je rekao da mu je i Cantona spominjao tog mladog igrača, ali je znao da upravo njih dvojica igraju na istim pozicijama. Tada smo željeli ponovo vratiti Cantonu nakon suspenzije i Ferguson je vjerovao da bi dovođenje Zidanea bila greška. No, na kraju je on pogriješio, ali to se dešava", rekao je Edwards.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti