Ferguson: Giggsa mi je otkrio zaštitar
FOTO: EPA

Otkrio detalje iz prošlosti

Ferguson: Giggsa mi je otkrio zaštitar

Legendarni Sir Alex Ferguson za britanske medije ispričao kako je otkrio Ryana Giggsa. 

Iako je od malih nogu favorizovao Crvene đavole, Giggs je omladinski staž proveo u rivalskom klubu Manchester Cityju i na Old Trafford je dospio davne 1987. godine zahvaljujući Fergusonu koji je u to vrijeme bio trener kluba. 

Posebno je interesantno da je Fergusonu kvalitete Velšanina otkrio zaštitar. 

"Nekoliko skauta tvrdi da su oni otkrili Giggsa, ali oni zapravo nikad nisu reagovali na to što su u njemu vidjeli. Giggsa je otkrio zaštitar. On mi je rekao da je sramota da taj navijač Manchester Uniteda trenira uz cestu u gradu. A bio je opčinjen kako Giggs trči, rekao mi je poput koker španijela se kreće na vjetru. Da njegove noge nikad ne diraju zemlju i tu sam znao da moram imati Giggsa u svom timu", izjavio je Ferguson. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Giggs je kao igrač za Manchester United odigrao 881 utakmicu, a nedavno je nakon skoro 30 godina donio odluku da napusti Old Trafford. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi