Ferguson: Istina je da pratimo Hazarda

United dovodi mladog veznjaka

Ferguson: Istina je da pratimo Hazarda

A. Haznadarević

Nakon što se u više navrata spominjala zainteresovanost Manchester Uniterda za mladog Lilleovog veznjaka Edena Hazarda, i sam Alex Ferguson je priznao da u tim pisanjima ima istine.

Poznato je da United ima nedostataka u veznom redu, te da su ove sezone iz penzije morali vratiti veterana Paula Scholesa da bi popunio prazninu. Upravo zbog toga je veliki broj talentovanih veznih igrača dovođen u vezu sa ovim mančesterskim klubom. 

 

Menadžer tima sa Old Trafforda je konačno i sam priznao:

 

"Da, istina je. Pratimo ga, i ja sam ga gledao, ali to je moj zadatak. Moram pratiti dobre i kvalitetne igrače, te odabrati pravo pojačanje za klub", te je dodao da bi Belgijanac mogao biti upravo to što Unitedu treba:

 

"Hazard je upravo takav. Ima kvalitet i mnogo odličnih karakteristika. Posebno početno ubrzanje i jako je inteligentan", zaljučio je Ferguson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Inače Hazard se već duži period dovodi u vezu sa mnogim evropskim velikanima, a i sam je podgrijao te tvrdnje izjavom da bi volio otiči u jači klub, a kako stvari stoje United je među glavnim favoritima za njegovo dovođenje.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.