Ferguson: Juve može do trofeja Lige prvaka

Legenda hvali Allegrija i Staru damu

Ferguson: Juve može do trofeja Lige prvaka

Edmir Škorić

Legendarni Sir Alex Ferguson smatra da Juventus može da osvoji Ligu prvaka.

Po mnogima najveći trener svih vremena, Ferguson, osvojio je 13 puta Premier ligu, dva puta Ligu prvaka, te je ostavio veliki trag na Old Traffordu. 

Škot je za Gazzettu dello Sport otkrio da je Massimiliano Allegri također veliki trener i da bi on sa Starom damom mogao da osvoji Ligu prvaka.

"Ne mogu da se sjetim, u 50 godina karijere, tako velike eliminacije italijanskih timova. Nogomet ide u ciklusima, a trenutno Barca i Real Madrid prednjače. Međutim mislim da Juve može svakoga da pobijedi i da može da osvoji Ligu pvaka", istakao je Ferguson, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Allegri je jedan od Juventusovih aduta. Sjajan je trener, a osim toga - Juve ima prekrasan stadion i to je rijetkost u Italiji".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi